7. КОНГРЕС УДРУЖЕЊА НЕФРОЛОГА СРБИЈЕ
13.-14. НОВЕМБАР 2024.
хотел Crowne Plaza, Београд

Поштоване колеге, драги пријатељи,

Остало је нешто више од шест месеци до почетка Седмог конгреса Удружења нефролога Србије са међународним учешћем, који се одржава 13-14. новембра 2024. године, као и Деветнаестог БАНТАО конгреса (Balkan Cities Association of Nephrology, Dialysis, Transplantation and Artificial Organs), који се одржава 15.-17.11.2024. у Београду, у хотелу Crowne Plaza. Сигурни смо да ће због квалитета и разноврсности програма, као и присуства значајног броја врхунских стручњака из САД, Европе и наше земље као предавача по позиву, велики број вас присуствовати конгресу и имати прилику да размени искуства, освежи постојеће и стекне нове контакте и прилике за сарадњу. Радујмо се заједничком учењу и дружењу у Београду. У наставку се можете упознати са главним темама конгреса:

– Лечење терминалне бубрежне слабости (дијализа и трансплантација)

– Дијагностика и лечење примарних и секундарних гломерулских болести

– Наследне болести бубрега

– Вирусне инфекције и бубрег

– Акутна и хронична бубрежна слабост

– Хипертензија

– Дијабетесна нефропатија

Срдачно,
Доц. др Мирјана Лаушевић
Председник Удружења нефролога Србије

СЛАЊЕ САЖЕТАКА:

Рок за пријем сажетака за 7. Конгрес нефролога Србије је 01.09.2024. Молимо вас да приликом подношења сажетака пратите следећа упутства:

1. Сажетке треба писати у програму Word for Windows, употребом фонта Times New Roman, величине 11 px.
2. У наслову не користити Caps Lock и избегавати скраћенице.
3. Имена аутора и коаутора писати иницијалом имена и пуним презименом. Први аутор уједно је и аутор који ће презентовати рад. Испод имена аутора навести називе институција.
4. Текст сажетка треба да садржи четири целине: Увод и циљеве, Материјал и методе, Резултате, Закључак.
5. Текст сажетка (без наслова, имена аутора и назива институција) не може бити дужи од 350 речи.
6. У одељку испод текста сажетка уписати пуно име и презиме аутора за кореспонденцију, као и електронску адресу.
7. Обавезна је употреба дијакритичких знакова (слова са квачицама) – č, ć, đ, dž, š и ž
8. Сажетак слати преко сајта Удружења нефролога Србије.

Слање сажетака можете урадити попуњавањем формулара испод овог текста. Уколико Вам се формулар није учитао, молимо Вас да освежите страницу (F5 на тастатури или REFRESH/RELOAD page).

This post is also available in: English